Hyperventilatie

Angst voor hyperventilatie


Zoals je misschien al zag heb ik persoonlijk 14 jaar last gehad van angst en hyperventilatie.

Ik kreeg last van hyperventilatie in de wagen, in de supermarkt, in een restaurant, ... overal waar ik niet meteen weg kon.

Het waren de angstige gedachten die ik daar had, die me nog angstiger maakten en me uiteindelijk deden hyperventileren. Het was "angst voor de angst", al had ik dat toen nog niet door.

Later kwam daar nog bij dat ik ervan overtuigd was dat er iets mis was met mij, ook al konden de artsen niets vinden.

Plaatsen waar ik al hyperventilatie gevoeld had begon ik te vermijden, uit angst.

Het belangrijkste voor mij was dat ik geen nieuwe hyperventilatie aanval wou hebben. Ik dacht: "ah ja, ik had het in het restaurant en dat is de fout van het restaurant. Wanneer ik die plaatsen vermijd dan zal het ook beter gaan".

Maar zo werkt het niet. Er kwamen steeds nieuwe plaatsen bij waar ik last kreeg van angst of hyperventilatie.

De fout die ik daarbij maakte was dat ik de symptomen probeerde te verbergen, in plaats van de oorzaken aan te pakken.

Op den duur kwam ik letterlijk niet meer buiten en het was pas toen ik een hyperventilatie-aanval in mijn eigen bed kreeg dat ik door had dat ik ECHT naar een oplossing moest zoeken.

Uit zichzelf zou het niet beter worden. Mijn angst voor de hyperventilatie was te groot. Het was die angst voor de angst die eerst weg moest.

Daar ben ik in 2004 eindelijk in geslaagd, na een lange zoektocht, en sindsdien help ik andere mensen om hetzelfde te doen.

Als je Tips wenst te ontvangen om je hyperventilatie en angst aan te pakken, dan raad ik je mijn wekelijkse nieuwsbrief aan. Na je inschrijving krijg je meteen toegang tot tips van mezelf en andere mensen die vroeger hyperventilatie hadden en uitleggen wat ze deden om er mee om te gaan.

Als je die tips wenst te ontvangen dan kan je je hier opgeven voor de nieuwsbrief die ik elke week verstuur.

Andere Artikels: